خوشا به حال کسی که به این ثواب رغبت کند
یکی از اعمالی که به انجام آن در هر شب و روز سه ماهِ رجب، شعبان ، رمضان و نیز روز عید فطر سفارش شده و ثوابهای بسیار بسیار زیادی دارد، عملی است که از رسول خدا (صلّی الله علیه و آله) نقل شده، که کیفیت آن از این قرار است:
هر یک از این سُوَر و آیات را 3 مرتبه بخواند: حمد، آیت الکرسی، کافرون، توحید، ناس، فلق؛
سپس: 3 مرتبه: «سُبْحانَ اللّهِ وَ الحَمْدُ لِلّهِ وَ لا إِلٰهَ إِلّا اللّهُ وَ اللّهُ أَکْبَرُ، وَ لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إِلّا بِاللّهِ العَلِیِّ العَظیمِ»؛
سپس: 3 مرتبه: «اللّهُمَّ صَلِّ عَلیٰ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ»؛
سپس: 3 مرتبه: [اللّهُمَّ صَلِّ عَلیٰ جَمیعِ مَلائِکَتِکَ وَ أَنْبِیائِکَ]؛
سپس: 3 مرتبه: «اللّهُمَّ اغْفِرْ لِلْمُؤمِنینَ وَ المُؤمِناتِ»؛
سپس: 400 مرتبه: «أسْتَغْفِرُ اللّهَ [وَ أَتوبُ إِلَیْهِ]».
از حضرت رسول(صلّی الله علیه و آله) روایت شده: «قسم به آنکه مرا به حق مبعوث کرد! هر مرد و زنی که این سوره ها و آیات را در این سه ماه بخواند، ـ در حالیکه این عمل هیچ روز و شبی از او فوت نشده ـ ، خداوند هر گناهی که بین او و خودش بوده را می بخشد، حتی اگر به تعداد ستاره های آسمان و قطره های باران و برگ درختان و به تعداد شن ها و کف دریاها باشد.
قسم به کسیکه مرا به حق برانگیخت! همانا بنده زمانی که از این سه ماه خارج شد و این عمل را در روز عید فطر انجام داد، منادی از آسمان ندا میدهد که خداوند متعال میگوید:
«ای بندۀ من! تو حقیقتا حقیقتا حقیقتا دوست من هستی و به عوض هر حرفی که در این سه ماه خواندی، شفاعتی در حق برادران و خواهران [ایمانی] ات داری، و اگر گناهان آنها به تعداد ستاره های آسمان باشد، من همۀ آنها را به خاطر اکرام تو می بخشم.»
قسم به کسیکه مرا به حق مبعوث کرد! اگر بنده ای این سوره ها و آیات [و اذکار] را در عمرش، و در این سه ماه، یکبار بخواند، حق تعالی هفتاد هزار حسنه برای هر حرفش به او عطا می کند، که هر حسنه اش نزد خدا از کوه های دنیا سنگین تر است.
و هر مرد و زنی که این سوره ها و آیات [و اذکار] را در این سه ماه بخواند و ارادۀ وجهُ الله کند(مخلصانه انجام دهد)، حق تعالی هفتصد حاجت او را در لحظۀ جان دادن و هفتصد حاجت را در قبر و هفتصد حاجت را هنگام خروج از قبر و مثل آن را در وقت پرواز کردن نامه های اعمال و مثل آن را هنگام سنجیدن اعمال و مثل آن را هنگام عبور از صراط بر آورده می سازد. و روز قیامت حق تعالی او را در سایۀ عرش خود قرار داده و از او آسان حساب می کشد. و او را هفتاد هزار فرشته تا بهشت مشایعت می کنند و نگهبان بهشت به استقبالش آمده و به او می گوید: جلو بیا! تا به تو نشان دهم آنچه را که خدا ـ به خاطر این سه ماه ـ برایت آماده کرده است. پس نگهبان بهشت او را می برد به سوی هفتصد شهری که در هر شهری هفتصد قصر است و در هر قصری هفتصد خانه است و در هر خانه ای هفتصد تخت است که بر هر یک از آنها فرش هایی از رنگهای متنوع گسترده شده و حورالعین بهشتی روی آن قرار دارد.
پس خوشا به حال کسی که به این ثواب رغبت کند.
و کسی که این سوره ها و آیات و اذکار را بخواند و منکر قدرت خداوند عزّوجلّ نباشد، همانا خداوند متعال می فرماید: «فَلا تَعْلَمُ نَفْسٌ ما أُخْفِیَ لَهُمْ مِنْ قُرَّةِ أَعْیُنٍ جَزاءً بِما کانُوا یَعْمَلُونَ» [2]:
پس هیچ کس نمىداند چه چیزهایى که مایه شادمانى و خوشحالى آنان است به پاداش اعمالى که همواره انجام میداده اند، براى آنان پنهان داشته اند.
خدایا، به همۀ ما توفیق عمل عنایت بفرما...
#پرونده_ویژه
#ماه_رجب
_____________________
[1] این عمل با فضیلت را علامه مجلسی(رحمة الله علیه) در «زاد المعاد» (ص18-19) از وجود نازنین امیرالمؤمنین(علیه السّلام) نقل کرده است، و در «بحار الانوار» (ج94، ص53-54) از انس بن مالک؛ که هر دو نفر از پیامبر اسلام (صلّی الله علیه و آله) نقل نموده اند.
و از آنجا که این دو نقل در بیان کیفیّت عمل و ثواب آن کمی با هم اختلاف دارند، در اینجا به نحوی که جامع هر دو روایت باشد بیان کردیم.
[2] السجده: 17.
عالی